Kiekvienais ugdymo metais specialiosios pedagogės Edita Kareivienė ir Olga Uldukienė įstaigoje organizuoja netradicinę ugdomąją veiklą „Maisto akademija“, kurios metu specialiųjų poreikių vaikai ir jaunuoliai lavinasi socialinius įgūdžius, gamindami įvairius patiekalus, susipažindami su jiems pagaminti reikalingais maisto produktais, įrankiais, prietaisais. Šiemet, balandžio 21 d. rytmetį, veiklos pradžioje visi susirinko pasipuošę margaspalvėmis prijuostėmis ir virėjų kepurėmis į mokytojos Olgos klasę, kur susipažino su įvairiais indais, elektriniais prietaisais, skirtais maistui gaminti. Pasiskirstė, kas kokius patiekalus turės pagaminti. Mažiesiems „Drugelių “ grupės vaikams patikėta iškepti „Trapius sausainius“, pradinukams ir vyresniesiems teko paruošti „Avižinius sausainius – sveikuoliškus“ ir „Trupininį pyragą“. Pasiraitoję rankoves, padedant auklėtojoms, jų padėjėjoms, mokytojoms, puolė visi darbuotis… O kai paruošti skanėstai jau garavo ant stalo, visi susirinko prie pačių pasigamintos arbatėlės, linksmai aptarė veiklos įspūdžius, vaišinosi, gardžiavosi savo patiekalais. Dienos veikla buvo darbinga, linksma, kvapni ir įsimintina!