Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2017-03-23 LINKSMI IR STEBINANTYS EKSPERIMENTAI

Manau, visada smagu sužinoti, išbandyti ir patirti kažką naujo ir neįprasto, tad visą šią savaitę ,,Drugelių“ grupėje vyko šiek tiek kitokia veikla, negu mums įprasta –  tapome bandytojais ir tyrėjais, eksperimentavome, stebėjome ir džiaugėmės.

Pirmadienį išbandėme ir nustebome kaip sulankstytos  popierinės gėlės staiga ima skleistis vandenyje ir prąžysta puikiausiais žiedais. Kiekvienas turėjome savo žiedelį, lenktyniavome, kuris  sužydės greičiau, diskutavome, kodėl taip įvyksta.

Antradienį atlikome ilgalaikį bandymą su pupelėmis, kurio rezultatus stebėjome visą savaitę. Buvo išties įdomu matyti kaip keičiasi sėklos, esančios vandenyje ir laikomos sausai.

Trečiadienį mūsų laukė šokančios razinos, o ketvirtadienį padarėme tikrą stebuklą – sumaišę pipirus su druska, sėkmingai juos vėl atskyrėme…

Galiausiai apibendrinome patirtus įspūdžius, pasidalinome įžvalgomis ir tvirtai nutarėme – eksperimentuosime ir toliau, nes tai labai labai įdomu.

Malonu, kad pas mus kartu pabūti ir stebėti atliekamus linksmuosius eksperimentus buvo atvykę lavinamųjų klasių moksleiviai Gintarė, Rokas, Adriana, Emilis bei jų auklėtoja Gelmina Mudrauskienė.

                                                                                                                   ,,Drugelių“ grupės auklėtoja Laima Plepienė