Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2017-05-04 Viešnagė pas mažuosius draugus

Apie žmogaus širdį galima spręsti iš to, kaip jis elgiasi su gyvūnais (I.Kant).

Smagu turėti gerą draugą, kuris visada laukia tavęs sugrįžtančio, džiaugiasi buvimu šalia, besąlygiškai myli ir atsiduoda… O toks ištikimas bičiulis – tai mažasis mūsų draugas  šuniukas ar katinėlis, gyvenantis su mumis sykiu, nes jis – mūsų šeimos narys. Deja, ne visiems keturkojams taip pasiseka, neretais atvejais jie tampa nebereikalingi, atstumti ir palikti likimo valiai klajoti ir kažkaip bandyti išgyventi…

Jau penktą pavasarį vykdome ilgalaikį gamtosauginį projektą ,,Padėk beglobiui gyvūnui“, kuriame dalyvauja vaikų lopšelių-darželių ,,Saulutė“, ,,Obelėlė“ bei Kupiškio mokyklos ,,Varpelis“ bendruomenės, ugdytiniai, tėveliai.

Šiais metais į smagių darbų sūkurį įsisukome jau balandžio pradžioje – visose ugdymo įstaigose vaikučiai ir auklėtojos organizavo nuotraukų parodėles ,,Mano augintinis“. Kaip šaunu buvo matyti savo mylimą draugą tarpe kitų, pasidalinti įdomiais jo nutikimais, tiesiog pasidžiaugti, jog jis yra.

Vaikučiai, pedagogai geranoriškai prisijungė prie prašymo paaukoti likimo nuskriaustiems gyvūnams maisto, inventoriaus, kitų reikiamų priemonių. Ir mūsų aukų dėžutės vis pilnėjo…

Pagaliau atėjo lauktoji diena, kai visų  projekte dalyvaujančių įstaigų  vaikų atstovai su auklėtojomis išvykome aplankyti Utenos gyvūnų globos namuose besiglaudžiančių keturkojų. Kelionė tikrai neprailgo. Pasiekę globos namučius, jau iš tolo išvydome pro langą mus smalsiai stebinčius katinėlius bei džiugiai amsinčius šuniukus. Darbuotoja visiems atvykusiems leido susipažinti su nuskriaustais, kažkada namus turėjusiais šunimis  ir katinukais. Vieni jų mus priėmė labai meiliai, kiti bailiai slėpėsi kamputyje, sekdami įtariu žvilgsniu, o luoša katytė visaip stengėsi būti pastebėta ir paglostyta.

Stebėjome keturkojų būstus, maitinimąsi, visi labai gailėjome vargšo ligoto šuniuko, kuriam buvo atliekamos gydymo procedūros, statomos lašelinės… Išvydę nepažįstamus žmones, sujudo ir ėmė garsiai loti voljeruose uždaryti šunys, o kai kurie ypatingai norėjo švelnumo ir meilės.

Manau, iš širdies paaukotas maistas, konservai kuriam laikui palengvins ten gyvenančiųjų būtį bei leis pasimėgauti skanumynais. Juk po mažą kruopelę suneštos gėrybės tikrai virto solidžia parama mūsų mažiesiems draugams, o svarbiausia – mokė visus užjausti ir mylėti silpnesnį, neskriausti į bėdą patekusio gyvūnėlio, saugoti ir puoselėti tikrąsias vertybes.

Nuoširdų ačiū norime tarti vaikų lopšelių – darželių  ,, Saulutė“ ir ,, Obelėlė“ , Kupiškio mokyklos ,,Varpelis“ vaikučiams, mokiniams,  jų tėveliams ir bendruomenės nariams už surinktas lauktuves beglobiams. Dėkojame Kupiškio veterinarijos vaistinės VET-1 kolektyvui, vadovams, paaukojusiems net 36 kilogramus kokybiško sauso maisto šunims bei Alizavos pagrindinės mokyklos direktoriui Gintarui Paškauskui už suteiktas transporto paslaugas.

Tikimės smagaus bendradarbiavimo ir ateityje, juk taip smagu daryti gerus darbus.

                                                                                                 Laima Plepienė

                                                                                                 Kupiškio mokyklos ,,Varpelis“ specialiosios grupės auklėtoja