Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

Sąmoningumo didinimo mėnuo – BE PATYČIŲ

Kovo  14 – 18 dienomis  Kupiškio mokykla „Varpelis“ paminėjo respublikinę iniciatyvą – Sąmoningumo didinimo mėnesį BE PATYČIŲ.

Kiekvienos grupės vaikučiai, lavinamųjų klasių mokiniai gamino  draugystės balandžius – draugiškumo, taikos, vilties simbolius su žinute draugui ar visam pasauliui.

Draugystės balandžiai „suskrido“  ir „sutūpė“ aplink Žemės rutulį.

Skatinome grupėse, klasėse su vaikais, mokiniais kalbėtis apie patyčias: kaip jas atpažinti, kaip padėti draugui, patiriančiam patyčias, kas yra draugystė, meilė artimui.  Ugdytas vaikų emocinis intelektas: padėti vaikui atpažinti savo ir aplinkinių jausmus, gebėti su jais tvarkytis, ugdyti empatiją, gebėjimą ir norą padėti draugui, kur kreiptis pagalbos, ištikus sunkumams.

BE PATYČIŲ savaitės veiklos atsispindi mokyklos „Draugystės knygos“  puslapyje.

Savaitės „BE PATYČIŲ“ užbaigimas vyko  kovo 18 d. mokyklos kieme, paminint pasaulinę Žemės dieną.  Iškelta Žemės vėliava, balandžiai nešini žinutėmis Žemei ir Pasauliui: „Draugystės“, „Meilės“, „Taikos“, „Vilties“, sutūpė alyvų krūme.

Kiekvienai grupei, klasei  išdalinti gėlyčių daigeliai tolimesnėms vaikų, mokinių patirtinėms veikloms: su meile užauginti ir susodinti į mokyklos  gėlyną.