Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2016 11 16 paminėjome Tarptautinę tolerancijos dieną

Tolerancija – tai pakantumas kitiems, supratimas, kad kitas žmogus gali skirtis nuo mūsų, ir pripažinimas, kad jis turi teisę būti kitoks nei mes.

Mūsų mokykla kartu su visa Lietuva paminėjo Tarptautinę tolerancijos dieną. Šių metų Tolerancijos simbolis – paukštis. Renginio akimirkas nuotraukose išsiuntėme Pilietinės iniciatyvos rengėjams.

Mokyklos vaikai, mokiniai su savo pasigamintais paukščiais sugužėjo į salę. Sulaukėme svečių (buvusių auklėtinių) iš Kupos pradinės mokyklos, kurie taip pat atsinešė savo gamybos paukštelius. Juos atlydėjo socialinė pedagogė Daiva Kurulienė.

Visi žiūrėjome Linos Mergiūnienės parengtas skaidres, vaikams patiko filmukai tolerancijos tema, diskutavome apie toleranciją kitos išvaizdos, kitos religijos žmonėms, pabėgėliams, maistui, kultūrai ir t.t. Klausėme tolerancijos himno. Salę pasipuošėme priešmokyklinio ugdymo grupės vaikučių piešiniais apie toleranciją.

Vaikų pagaminti paukšteliai nutūpė ant visų grupių kolektyvinio darbo – aplikacijos. O svečiai savo paukštelius padovanojo lavinamųjų klasių mokiniams.

Šio renginio dėka tikimės, kad būsime vienas kitam pakantesni, supratingesni, geresni..

,,Kodėlčiukų‘‘ ir ,,Kūlverstukų‘‘ grupių vaikučiai su auklėtojomis Roma ir Almina sumanė paminėti Tolerancijos dieną, įtraukiant į veiklą skirtingo amžiaus vaikus. Į svečius pasikvietė Adrėjos ir Arono močiutę Ireną. Pokalbiui apie toleranciją, supratingumą, pagarbą mažam, senam, kitokiam mus nuteikė Lauros Remeikienės dainelė ,,Tuk tuk širdelė‘‘. Gražus tolerancijos pavyzdys, kaip vyresnieji ,,Kodėlčiukų‘‘ grupės vaikai padėjo mažiesiams savo draugams ,,Kūlverstukams‘‘ laiptais nulipti ir sugrįžti į savo grupę. Tolerancijos simbolis tai baltas paukštis. Todėl kieme baltais paukščiais papuošėme medį. Tai mūsų žinutė visiems, kad mes gerbiame mažą, jauną, seną. 

Muzikos pedagogė Vaida Kalamažnikienė