Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

,,Drugelių“ žiema (STEAM ugdymas)

              Organizuojant STEAM veiklas vaikams sudarytos sąlygos lavinti savo pojūčius: regėjimą, lytėjimą, klausą, akies ir rankos koordinaciją. Išmokstama ilgiau išlaikyti dėmesį, ugdomas sumanumas, lavinama reakcija, diskutuojama, stiprinamas kritinis mąstymas ir gebėjimas spręsti problemas.

             Tyrinėjimais grįstame ugdymo procese vaikai tampa aktyviais dalyviais. Jie labiau susikaupia, bando kantriai išlaukti bandymo pabaigos. Tai suteikia daug galimybių kūrybiškai tyrinėti ir kurti.   Kaip smagu stebėti ir atrasti, kad vanduo gali virsti stebuklingu spalvotu ledu – kiemo puošmena, kad iš sniego galima ne tik lipdyti besmegenius, bet ir piešti jame, susirasti savo batuko pėdsaką, o  šaltą žiemos dieną sugauti ant delniuko besileidžiančias snaiges.

              Dirbdamos grupėje stengiamės išnaudoti visokiausias galimybes ir priemones vykdant šias veiklas, naudingai leidžiame laiką lauke, eksperimentuojame pasitelkdami šaltį, sniegą, žiemiškas erdves. Vaikas nuo pirmųjų gyvenimo dienų domisi jį supančiu pasauliu. Kiekviena diena mažai asmenybei suteikia galimybę realizuoti save kūrybinėje erdvėje, kurioje galima tyrinėti, ieškoti, atrasti, pažinti, kurti. Kūrybiniai ieškojimai ir atradimai leidžia vaikams išlaisvinti kūrybiškumą, labiau pasitikėti savo jėgomis, atrasti bendraminčių kuriant ir realizuojant idėjas kartu.

                                     ,,Drugelių“ grupės mokytojos        Laima Plepienė

                                                                                                  Laimutė Černauskienė