Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2016-01-12,,Jaunasis atletas“ jau ir Kupiškio mokykloje ,, Varpelis“

Nuo 2015- ųjų metų kovo mėnesio pirmą kartą Kupiškio rajone buvo pradėta vykdyti jaunojo atleto programa. Šią iniciatyvą ėmėsi įgyvendinti Kupiškio mokyklos ,, Varpelis“ judesio korekcijos pedagogė- metodininkė Virginija Šemetienė su ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo specialiąja ,, Drugelių“ grupe. Tai – naujoviška sportinė- žaidiminė programa, kuri per Specialiosios olimpiados renginius supažindina vaikus su sporto pasauliu. Specialioji olimpiada- (SO) didžiausia tarptautinė organizacija, suteikianti žmonėms, turintiems intelekto sutrikimą, vyresniems kaip aštuoneri metai, sportinių treniruočių ir varžybų galimybes. Daugelį metų vaikų, dėl savo per jauno amžiaus negalinčių dalyvauti renginiuose, šeimos ieškojo įvairių būdų prisijungti prie SO judėjimo. Suradus dosnių rėmėjų, Specialioji olimpiada dabar gali priimti ateities atletus ir jų šeimas į Jaunojo atleto programą.

Šios programos dėka vaikai, turintieji intelekto sutrikimą,  gali sėkmingai praktikuotis, lavintis, sportuoti bei parodyti savo galimybes. Specialiųjų olimpinių žaidynių Jaunojo atleto programa buvo kurta su dideliu entuziazmu ir dar didesnėmis viltimis, jog vaikučiai iki septynerių metų tobulės fiziškai, lavės jų pažintiniai gebėjimai ir socialiniai įgūdžiai. Kadangi į šią veiklą buvo įtraukti tėveliai globėjai, pedagogai, ji buvo labai laukiama ir tapo žinoma daugeliui.

Programai įgyvendinti buvo skirtos 24 pamokos, kurių metu vaikučiai , vadovaujami judesio korekcijos pedagogės Virginijos, mokėsi parengtų fizinių pratimų, atliko estafetes, tobulino mėtymo, pralindimo, pusiausvyros ir kitus įgūdžius, o tie, kuriems ne viskas pavyko, gaudavo užduotėles namuose ir sportuodavo kartu su tėveliais.

Smagu, jog sulaukėme didelio tėvų palaikymo, o Rusnės, Domanto , Kamilės ir Kajaus mamytės bei teta dalyvavo  veikloje kartu su vaikučiais. Ne viską pavyko išmokti greitai, teko nemažai pasistengti, kartoti , tobulinti, o kartais – pradėti beveik iš naujo…

Šiai programai įgyvendinti buvo skirta sportinio inventoriaus, su kuriuo dirbome. Dalyvaudami aktyvioje sportinėje veikloje vaikučiai ne tik ugdė fizinius gebėjimus, ištvermę, vikrumą, bet mokėsi pažinti spalvas, orientuotis aplinkoje, stengėsi būti draugiškais ir veikti  komandoje. Visi kartu džiaugėmės savo ir draugo sėkme, padėjome nepavykus teisingai atlikti sportinio pratimo, skatinome drąsiai siekti užsibrėžto tikslo.

Ir štai, programai besibaigiant, susirinkome į paskutines sportines varžybas pasidžiaugti ką sugebėjome pasiekti tiek laiko atsakingai triūsę. Buvo labai miela stebėti kaip mažieji atletai , tvarkingai rikiuojasi,  taikliai meta į taikinį, pralenda pro kliūtis, eina per tiltelį ir atlieka kitas gana nelengvas užduotis.

Kaip didžiausią įvertinimą kiekvienas vaikas,  dalyvavęs programoje gavo jaunojo atleto medalį. Visus vaikučius , globėjus, pedagogus bei tėvelius aptarti pasiektų rezultatų ir pasidžiaugti savo ir kitų sėkme pakvietėme prie saldumynų stalo.

Specialiosios ,, Drugelių“ grupės auklėtoja

Laima Plepienė

P1400648 P1400698 P1400706 P1400727 P1400744 P1400752 P1400763 P1400779 P1400785 P1400788 P1400797 P1400801