Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2016-03-14 savaitė be patyčių ,, Būk draugui draugas”

Šiandien mokyklos bendruomenė prisijungė prie respublikinės veiksmo savaitės BE PATYČIŲ su savaitės kodu – Būk draugui draugas. Nusiteikta aiškintis, diskutuoti apie patyčių atpažinimą, pastangas jų išvengti. Visą savaitę įdomiai ir kūrybingai mokysimės draugiškumo, draugystės vertinimo, pagarbos ir supratimo vieni kitų. Atliksime kūrybines  užduotis grupėse ir su šeima namuose, pasimokysim iš filmukų bei knygų herojų istorijų. Bendruomenę būti draugiškais ir aktyviais savaitės Be Patyčių dalyviais subūrė auklėtojos Lina Mergiūnienė ir Nijolė Krasovskaja.

Lankstinukas tėvams

Be patyčių.programa

 

Trečiąją veiksmo savaitės BE PATYČIŲ dieną visoje mokykloje darbai vyko kūrybinėse dirbtuvėse – su polėkiu bei išmone gaminti skirtukai knygai. Juk knygose perskaitome gausybes istorijų apie draugystę ir draugiškumą, jose randame draugus kai vieniša ir liūdna, iš jų mokomės gyvenimo tiesų, pažinimo ir bendravimo džiaugsmo. Puoselėti, gerbti ir mylėti ne tik žmogų, gyvūną ar augalą, bet ir knygą – dovanojančią mums margaspalvį pasaulį, savęs ir kitų  pažinimą.

 

Ši veiksmo savaitės BE PATYČIŲ diena skirta šeimai. Taigi, kalbėjomės apie šeimos vertybes, bendravimo būdus, pareigas, savitarpio supratimą, santykius, kuriuos šeimoje  kuriame ir puoselėjame. Pasidžiaugėme gražaus bendravimo (draugavimo)šeimoje pavyzdžiais, pasidalinome smagių akimirkų įspūdžiais. „Draugystės aitvarus” darželinukai kuria namuose su šeimos nariais, o bendrabučio mokiniai – smagiai veikla užsiėmė grupėse.

 

Aitvarų diena –  paskutinysis veiksmo savaitės BE PATYČIŲ akordas. Šeimose kurti „Draugystės aitvarai“ puikiai įsikūrė mokyklos salėje. Paskutiniąją veiksmo savaitės BE PATYČIŲ dieną apžvelgėme savaitės veiklas, diskusijas, temas. Bendravome su viešnia iš bibliotekos, klausėme pamokančios istorijos apie rankas, ..ir žinoma pašėliojome su aitvarais, šokiu ir daina pagerbėme draugus, ir draugystę.