Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2016 -04-26 viešnagė Utenos gyvūnų globos namuose

Jau ketvirtus metus iš eilės Kupiškio mokykloje  ,,Varpelis“ buvo  vykdomas projektas ,, Padėk beglobiui gyvūnui“ kurio metu supažindinome vaikus su labai aktualia nūdienos problema- benamių katinėlių ir šuniukų gausa, tarėmės ,diskutavome kodėl taip neatsakingai elgiasi žmonės, išmesdami augintinius į gatvę ir pasmerkdami kančioms bei alkiui. Mažose vaikučių širdelėse meilė ir atjauta bejėgiam suvėrimui tikrai didelė, jie labai stengiasi ir nori padėti, pagelbėti, o auklėtojai paskaičius jautrią pasakėlę ar tikrą nutikimą apie nuskriaustą gyvūną, dažno akytėse sužiba gailesčio ašara..

Šių metų projekto naujovė buvo ta, kad sumanėme pakviesti prisijungti prie mūsų visų miesto darželių vaikučius, pedagogus ir bendruomenes. Malonu, jog jie labai noriai sutiko ir ėmėsi veikti. Dvi savaites mažieji sykiu su auklėtojomis rinko benamiams gyvūnams dovanėles- maistelį paklotus, antsnukius, žaisliukus, draskykles, šnekėjosi, aiškinosi kodėl reikia globoti ir saugoti augintinius, kaip mes galime jiems padėti. Klausimų buvo daug, o atsakymų kartais tekdavo ir paieškoti…Su meile gaminome žaisliukus iš antrinių žaliavų būsimai parodėlei, gerosios močiutės netgi pasiuvo pagalvėles katinukams, o mamytės pagamino žaisliukų mažiems kačiukams. Stengėmės, kad vaikai suprastų kaip svarbu ne tik vienkartinė parama benamiams, bet nuolatinis rūpestis, pareiga , atsakomybė auginant katę ar šunelį.Ir štai atėjo visų lauktoji diena, kai susiruošėme vykti į edukacinę pažintinę ekskursiją  pas Utenos gyvūnų globos namų gyventojus su kilnia misija- dovanėlėmis benamiams. Kokia smagi kelionė tai buvo! Juk vyko atstovai iš visų trijų Kupiškio ikimokyklinių įstaigų net dviem autobusais

Už taip reikalingą pagalbą gavome padėkos raštus, o grįžę surengėme iš antrinių žaliavų pačių pagamintų katinėlių bei šuniukų parodėlę kuri dar ilgai primins patirtus įspūdžius.

Tariu nuoširdų ačiū Kupiškio vaikų lopšelių- darželių ,, Saulutė“ ir ,, Obelėlė“ , Kupiškio mokyklos ,, Varpelis“ vaikučiams, mokiniams, tėveliams , bendruomenei  už paramą, atjautą ir gerumą bei šauniosioms pedagogėms Editai, Rasai , Romutei, Reginai ir Laimutei, lydėjusioms vaikučius ekskursijoje.

Laima Plepienė

Kupiškio mokyklos ,, Varpelis“ specialiosios grupės auklėtoja.