Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2017-06-12 Vaikų ir jaunimo socializacijos projektas „Vasara 2017

Birželio skaisti vasaros saulė, puikus oras, smagi nuotaika jau nuo ryto kvietė vaikus, mokinius ir pedagogus į Kupiškio mokykloje „Varpelis“ organizuotą projektinę veiklą „Vasara 2017“.
Vaikai lankėsi Jaunimo centre, kur vyko piešimas ant vandens (ebru). Mokykloje buvo organizuota menų diena. Šiose veiklose nuobodžiaujančių nebuvo, visi dirbo draugiškai pasitardami, pamokydami mažesniuosius, su didžiausiu įkvėpimu ir gerai nusiteikę. Toks vaikų ir mokinių kolektyvinis darbas suteikė daug džiugių emocijų, padėjo atsiskleisti kūrybiškumui, o kartu buvo ugdoma draugystė, meninė raiška ir spalvinė pajauta bei tikras ir taurus draugiškumo jausmas. Mokyklos erdvės pasipuošė gražiais darbais.
Vykome į Panevėžio gamtos mokyklą, kur vaikai turėjo galimybę pamatyti įvairius paukščius, smulkius gyvūnėlius. Labiausiai vaikus sudomino asiliukas Ausytė. Po to aplankėme Renatos ir Rolando Meleškų alpakų ūkį, kur vaikai galėjo jas maitinti, glostyti, stebėti, kartu su jomis bėgioti. O kiek džiugių emocijų suteikė ožkyčių akrobatika… Toks artimas bendravimas su gyvūnais praplečia akiratį, formuojasi vaikų gamtosauginės nuostatos. Įsiminė išvyka į Anykščius. Traukinuku važiavome į Lajų taką ir prie Puntuko akmens.. Šalia Puntuko akmens, pačioje Anykščių šilelio širdyje, įrengtas takas medžių lajų viršūnėmis. Medžių viršūnių aukštyje nutiestu taku nuėjome apie 300 metrų. Takas tolygiai kyla aukštyn ir pasiekia 21 metrą aukščio. Užlipę ilgais laiptas pagaliau atsidūrėme Lajų take. Įspūdžių užteko į valias, nes dauguma bijodami aukščio, vis vien įveikę savo baimes, užlipo pasigrožėti ir apžvelgti Anykščių šilelį, Šventosios upės vingius, lygumas aplink. Ir vis dar neskubėjome grįžti į namus. Užkandžiaudami džiaugėmės saulutės spinduliais, dalinomės džiugiais kelionės įspūdžiais. Buvo gera visiems pabend¬rauti, pa¬ma¬tyti, atrasti naujų potyrių, pasi¬kal-bėti apie mūsų Lietuvos nepaprastą grožį. Penktadienį vykome į Verslo ir technologijos mokyklą, lankėme mini zoologijos sodą. Iškylavome prie Kupiškio marių – žaidėme žaidimus, sportavome naujai įrengtose sporto aikštelėse, grožėjomės Uošvės liežuvio gamta. Visą savaitę vaikai galėjo dalyvauti įvairiose meninėse, sportinėse veiklose, ekskursijose, išvykose, kur patyrė daug džiugių emocijų, visi drauge smagiai praleido laiką. Tikimės, kad laikas, praleistas vasaros stovykloje, nuveiktos veiklos, patirti įspūdžiai išliks vaikų atmintyje.

                                                                                Specialiosios grupės auklėtoja Nijolė Krasovskaja