Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2017-11-13 Projektas ,,Keliais ir takeliais po Kupiškio kraštą”

2018 m. vasario 16 d. švęsime 100-ąsias Lietuvos valstybės atkūrimo metines. Artėjant šiam jubiliejui lavinamosios 10 klasės mokiniai ir socialinių įgūdžių grupės auklėtiniai vykdome projektą ,,Keliais ir takeliais po Kupiškio kraštą “.
Spalio 25 dieną auklėtiniai, lydimi tėvelių ir auklėtojų, lankėmės ir susipažinome su labiausiai nuo Kupiškio nutolusiu Alizavos miesteliu. Ten mus pasitiko ir apie  Alizavą papasakojo Alizavos padalinio vyr. bibliotekininkė Laima Dešrienė. Iš jos pasakojimo sužinojome, kur stovėjo pirmoji miestelio mokykla, lankėmės bažnyčioje, kurios istorija siekia net 223 metus. Bibliotekininkė išsamiai papasakojo Alizavos miestelio atsiradimo istoriją. Mokiniai ir mamos turėjo galimybę prisiliesti prie vargonų. Juos parodė, papasakojo ir leido ,,pavargonauti” pats vargonininkas Stanislovas Kaminskas. Bažnyčios šventoriuje apžiūrėjome akmeninį paminklą sovietmečio, bolševizmo aukoms atminti, prieš bažnyčią stovinčią Laiminančio Kristaus skulptūrą ,,Lietuvos tremtiniams ir partizanams atminti 1940- 1990m.”
Keliaudami centrine Berželių gatve sužinojome, kaip augo miestelis. Priėjome Alizavos ąžuolą galiūną, kuris šią vasarą paskelbtas Kupiškio krašto gamtos paminklu. Apkabinome, išmatavome apimtį, netgi riešutėlių radome jo drevėje. Apsilankėme sodyboje,kur prisilietėme prie įvairių senovinių daiktų.
Pažintį su Alizava baigėme miestelio bibliotekoje. Ten laukė mūsų kūrybinių darbelių parodėlė ,,Iš širdies …rudeniui”, besisvečiuosianti čia visa lapkritį. Apibendrinome renginį, pasidalinome įspūdžiais, pasivaišinome arbata ir pyragais. Dėkingi likome bibliotekininkei ir mieloms mamytėms, kurios dovanojo savo laiką keliaudamos kartu su vaikais.
                                                                                    Specialiosios grupės auklėtojos Irena Aleknienė , Romalda Likienė