Sveiki atvykę į Kupiškio mokyklos “Varpelis” internetinę svetainę!

Kupiškio  mokykla „VARPELIS“

  • Savivaldybės biudžetinė įstaiga
  • Vytauto g. 26, LT-40115 Kupiškis
  • Tel. + 370 459 35 297
  • Mob. Tel. 8 687 04 951
  • E. p. varpelis.kupiskis@gmail.com

  • Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre, įstaigos kodas 190041033
Mano dienynas
Patyčių dėžutė
Kupiškio savivaldybė

Švietimo ministerija

Pilietiškumo mokykla

2017 M. SAUSIO 18 – 26D. AKCIJA ,,BALTASIS BADAS‘‘

                          Siaučiant žvarbiam vėjui, laukus ir miškus užklojus sniegui, ,,Kodėlčiukų‘‘ grupės vaikai kartu su auklėtojomis Rita ir Roma  padėjo žvėreliams ir paukšteliams iškęsti speigą – organizavo akciją  ,,Baltasis badas‘‘.

                          Prie šios akcijos prisidėjo ,,Kūlverstukų‘‘, ,,Vaivoriukų‘‘ grupių vaikai su auklėtojomis Almina ir Irena, Daiva ir Laimute, 1 – 4 jungtinės lavinomosios klasės mokiniai su  mokytoja Loreta. Vaikai į savo rankomis papuoštas dėžutes dėjo lauktuves paukšteliams ir žvėreliams. Visą akcijos laiką darė įvairiausius darbelius, mokėsi žaidimų, dainelių, sužinojo žiemojančių paukštelių ir žvėrelių pavadinimus, stebėjo, kaip lesyklėlėse apsilanko paukšteliai. Pasivaikščiojimų metu aplankė antytes, besibūriuojančias Kupos pakrantėje, pabėrė joms trupinėlių. Tinkamai pasirūpinę paukšteliais žiemą, pavasarį sulauksime linksmesnio jų čiulbėjimo.

                        Kad mūsų surinktos lauktuvės patektų žvėreliams, į pagalbą pasikvietėme ir tėvelius. Manto mama Inga ir Emilio ir Augustės mama Inga  lauktuves nuvežė į Maldiniškio kaime esantį Durpyno mišką. Džiugu, kad nors maža dalele galėjome prisidėti prie šio kilnaus tikslo. Kaip sako lietuvių patarlė ,,Ką mažas įprasi, to užaugęs neprarasi‘‘.

                                                                             ,,Kodėlčiukų‘‘ grupės auklėtojos  Rita Laucienė ir Roma Juozėnienė